Nederlands | Daffy’s Gin

HOE DAFFY’S IS GEMAAKT

Distillateur Chris Molyneaux heeft een ‘oude’ distileer proces toegepast bij het brouwen van Daffy’s. Het verzamelen van de ingrediënten, het drogen en laten weken van de botanicals is gedaan op een geheel eigengemaakte manier. Dit gebeurde voor een uitzonderlijk lange tijd voordat hij onder lage stoom druk gedurende 12 uur in een oude schotse koperen whisky pot is gaan distilleren. Dit proces dat zeer verfijnd en met grote precisie is uitgevoerd zorgt ervoor dat Daffy’s een geweldige smaaksensatie afgeeft.

Daffy’s is puur met ijs een traktatie, maar ook geweldig als D&T (Daffy’s & Tonic)

NEUS

Een krachtige geur van verse citrus en toffee. Een oriëntaals dennenbos bij de zee met een adembenemend uitzicht.

SMAAK

Zacht en prikkelende kruiden. Nootachtig dat vergaat in een smaak van citrus en Libanese munt en dan naar rood fruit gevolgd door jeneverbes.

AFDRONK

Vanuit het diepste van de jeneverbes en de Libanese munt naar boterige, warme en elegante afdronk.

BOTANICALS

LIBANESE MUNT
Libanon

JENEVERBES
de Balkanlanden

KORIANDERZAAD
de Balkanlanden

ENGLEWORTEL
België

CITROENSCHIL
Italië

SINAASAPPELSCHIL
Spanje

KASSIEBOOM SCHORS
Indonesië

LELIEWORTEL
Marokko

WAAROM 43,4%?

Voor Daffy’s is 43,4% alcohol de perfecte balans tussen kracht en smaaksterkte. Sterke smaken van verse citrus en munt, naar toffe, karamel en chocolade ondersteund door zijn houtachtige karakter zoals dat van een malt whisky. Puur gedronken is Daffy’s een gin met elegante afdronk.

WIE IST DAFFY?

De naam Daffy is een middeleeuwse bijnaam voor Gin. Voor het eerst genoemd in 1700. Zoals je nu zegt ‘drank’  tegen alcohol, zo was Daffy het jargon voor Gin.  De afbeelding op de fles is ontworpen door Robert McGinnis, ook wel bekend van de filmposters (Breakfast at Tiffany’s, James Bond, etc.) De blonde vrouw Mignonne op de fles is de echtgenote van de distillateur.

VERPAKKING

De verpakking is 100% recyclebaar. De allerbeste kurk uit Portugal is gebruikt. Beuken sluiting komt uit Italië en de kristallen fles komt uit Milaan. De afbeelding is onder grote hitte op de fles gebrand. Er wordt gezegd dat de afbeelding een van de meest complexe afbeeldingen ooit gebruikt is.

ONZE AANBEVOLEN D&T

Wanneer goed gemaakt kunnen sommige mixen een geweldige Gin-Tonic vormen waarvan D&T de beste is. Zo maak je de beste Daffy’s & Tonic:

Vul je copa of gewenste glas voor twee derde met ijs en roer dit voor een aantal seconden

Rol een limoen en snij drie goede partjes

Laat het smeltwater uit het glas weglopen en knijp één limoenpartje uit over het ijs

Schenk 50 ml Daffy’s over het ijs en schenk daarna door middel van een mix lepel heel rustig 100ml Tonic water in het glas

Roer de twee limoenpatjes, een paar opgewreven verse muntblaadjes door de Daffy’s en Tonic en garneer met een takje verse munt

Geniet!

Daffy’s distribution in the Netherlands is handled by Taste Tailors BV.

For any stockist enquiries please contact:
Geert Jan Cazemier
Arkansasdreef 28
3565 AR UTRECHT
T: 088 – 0500000
E: info@taste-tailors.nl
W: www.taste-tailors.nl

SpainFrenchItalyGermanDutchJapanChina